От ГЕРБ-СДС и ДПС заподозряха, че смяната на директора на

...
От ГЕРБ-СДС и ДПС заподозряха, че смяната на директора на
Коментари Харесай

От ДПС потвърдиха, че не участват в сглобката, а според ГЕРБ е глупост твърдението, че искат да съборят правителството

От ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи заподозряха, че промяната на шефа на незабавната болница „ Пирогов “ доктор Валентин Димитров е възмездие от страна на ПП-ДБза абсурда и последвалата оставка на съветника на военния министър Мустафа Емин.

От Движение за права и свободи още веднъж прецизираха, че те не вземат участие в сглобката, аот ГЕРБ-СДС дефинираха като цялостна нелепост изказванието, че желаят да съборят държавното управление.

Недоволство от дейностите на кабинета за промяната на шефа на „ Пирогов “ показаха от ГЕРБ-СДС и от Движение за права и свободи.

Според Бойко Борисов шефът Валентин Димитров е бил умишлен поради абсурда с Мустафа Емин, към който лекарите от незабавната болничното заведение насочиха обвинявания, че е изискал да извърнат предпочитано внимание на неговото дете.

За съглашение за взимане на решения сред некоалиционните сътрудници, Борисов съобщи, че в случай че някой е желал такова до момента да е направено.

Той дефинира като цялостна нелепост изказванието, че ГЕРБ желае да събори държавното управление. Относно дерогацията, Борисов съобщи, че са съгласни и те, и Политическа партия, само че изрече подозрение.

Според Борисов решенията на Министерски съвет са слаби и по тази причина се е налагало в Народното събрание да се поема тежестта на държавното управление. Борисов напомни рецесията със зърнопроизводителите и енергетиката.

Той отхвърли изказванията, че ГЕРБ и Движение за права и свободи гласоподават като една партия, а от Политическа партия са друга. По думите му всеки ден в кабинета му са Кирил Петков, Делян Пеевски, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Йордан Цонев. А откакто свърши работа в Народното събрание, Борисов отивал в централата на партията, другите оставали дружно.

„ След това те по през целия ден са дружно с Делян Пеевски в неговия кабинет. И това двуличие и тези опорки в медиите, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са една партия, а те видите ли били друга… Ние с Движение за права и свободи имаме общо - Украйна, бюджет. За страдание или за наслада шефът на „ Пирогов “ е и тяхна идея. Цялото всекидневие на тези хора е стотици диалози сред Политическа партия и Делян Пеевски “, уточни Борисов.

Критики към решението за „ Пирогов “ насочи и Делян Пеевски. По думите му този цирк би трябвало да свърши.

" Трябва да разберем следното нещо - да спрат избрани лица от изпълнителната власт да поучават Народното събрание - това няма да се допусне. Те са определени от този парламент и не могат да го поучават. Трябва да си схванат ясно местата, в случай че не си ги схващат, има единствено едно и това е изходът от Министерския съвет ", добави Пеевски.

Делян Пеевски напомни, че Движение за права и свободи не взе участие в сглобката, а поддържа евроатлантическото болшинство.

" Движение за права и свободи не взе участие в тази сглобка - нито имаме министри, нито имаме заместник-министри, нито желаем да имаме. Ние поддържаме евроатлантическото болшинство в Народното събрание и евроатлантическото държавно управление, тъй като няма друго. Видяхме до какво водят служебните държавни управления - до цялостна съсипия ", разяснява Пеевски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР