Дадох да се разбере, че ако (израелските въоръжени сили) влязат

...
Дадох да се разбере, че ако (израелските въоръжени сили) влязат
Коментари Харесай

Байдън: Ако Израел нападне Рафах ще спрем доставките на някои оръжия

" Дадох да се разбере, че в случай че (израелските въоръжени сили) влязат в Рафах..., аз няма да им снабдявам оръжията, които са били употребявани в предишното за справяне с Рафах, с градовете, с този проблем ", акцентира американският президент през вчерашния ден.

Това е първото обществено предизвестие от страна на Байдън, че Съединени американски щати ще спрат да доставят оръжия на Израел, в случай че той предприеме такава атака, отбелязва Ройтерс.

Високопоставен представител на администрацията на Байдън, поискал анонимност, съобщи, че Съединени американски щати са създали деликатен обзор на оръжията, които може да бъдат използани при атака в града, където са намерили леговище над 1 милион поданици на линията Газа. В резултат е била спряна доставката на 1800 бомби, тежащи по 2 хиляди фунта (907 килограма), и на 1700 500-фунтови (близо 227-килограмови) бомби.

Американският министър на защитата Лойд Остин изясни, че решението е било взети от угриженост за Рафах, където Вашингтон се афишира срещу огромна военна интервенция в Рафах без гаранции за отбрана на цивилните.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР