От ГЕРБ нямали никакъв конструктивен диалог с управляващите„Правителството хвърля само

...
От ГЕРБ нямали никакъв конструктивен диалог с управляващите„Правителството хвърля само
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Правителството хвърля само вредни идеи в пространството

От ГЕРБ нямали никакъв градивен разговор с ръководещите

„ Правителството хвърля единствено нездравословни хрумвания в общественото пространство “, счита някогашният външен министър Екатерина Захариева.

В тя сподели, че от ГЕРБ нямат никакъв градивен разговор с ръководещите. На въпрос дали от партията биха подкрепили закриването на спецправосъдието, Захариева сподели, че без разбор е парадокс.

„ Няма по какъв начин да подкрепим нещо, което не знаем какво ще стане с битката с корупцията, да вземем за пример. Нищо не сме видели черно на бяло “, сподели Захариева.

„ Политиците и Народното събрание вършат промени не с заявления, а със законопроекти. Нищо такова не е инициирано досега “, сподели още тя.

Относно корупцията, тя добави, че задграничните вложения са спаднали с 47% по времето на служебните държавни управления на Румен Радев, което означавало, че корупцията е доста висока.

„ Радев твърди, и сме съгласни с него, че корупционната среда води до спад на задграничните вложения “, добави Захариева.

На въпрос за какво ГЕРБ са напуснали залата по време на речта на президента след клетвата му, Захариева посочи, че тя е била в карантина, само че излизането на сътрудниците ѝ било непринудено. „ Счели са, че не би трябвало това да е първата тирада на президента “, добави тя.

По тематиката за връзките ни със Северна Македония, Захариева разяснява, че Кирил Петков не е поел по верния път. „ Ние научаваме какво се възнамерява от западната преса и от Скопие. Чувам, че даже Министерство на външните работи не знаят какво ще се случва. Ние имахме единствено една конференция, в която се разгласи, че значимите и най-чувствителните неща остават на втори проект “, сподели Захариева.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР