От Галъп интернешънъл представиха данни за разпределението на гласовете на

...
От Галъп интернешънъл представиха данни за разпределението на гласовете на
Коментари Харесай

ИТН открадна 5% от привържениците на ГЕРБ

От " Галъп интернешънъл " показаха данни за разпределението на гласовете на тези избори по отношение на вота на 4 април.

Резултатите демонстрират, че ГЕРБ са изгубили към 200 000 гласа по отношение на изборите през април. Причината съгласно организацията е, че към 15 000 последователи на партията този път не са дали своят вот. От деклариралите, че на 4 април са дали своят вот за ГЕРБ и дали своят вот и на 11 юли, 84% повтарят вота си. 5 % пък в този момент са дали своят вот за Има Такъв Народ (или над 30 000 души), а 3% - за Демократична България (близо 20 000 души). Останалите са разпределени към разнообразни партии.

" Галъп " регистрира, че " ИТН " са добавили към 100 000 гласа към сметката си от 4 април.
 Снимка 538741
Източник:

70% от гласовете на Има Такъв Народ в този момент идват от хора, които преповтарят вота си от 4 април, а 10% идват от негласували или дали своят вот " Не поддържам никого " на 4 април (над 60 000). 6% от гласувалите за Има Такъв Народ през днешния ден пък през април са дали своят вот за ГЕРБ-СДС, а 5% - за Българска социалистическа партия.

Относно " Демократична България " организацията мери, че гласовете за тази партия са основно от хора, които и на 4 април са дали своят вот още веднъж за нея (67% от днешния избор за ДБ). Във вота за Демократична България се записва и сериозен прилив на негласували на 4 април - 8% или над 25 000 гласа. 6% от гласоподавателите на Демократична България през днешния ден пък през април са дали своят вот за ГЕРБ-СДС (близо 20 000 души), а 5% - за Има Такъв Народ. Останалите гласове идват от други партии без обилни натрупвания за някоя от тях.
 Снимка 538739
Източник:

Ог " Галъп " показват, че предстоящо в хода на деня са натежали гласовете за партията на Слави Трифонов. По този метод в началото регистрираната преднина за ГЕРБ се е стопила. Твърдите електорати " олекнаха " бързо, което направи основни разбърквания. " ИТН " измести Българска социалистическа партия, а Движение за права и свободи отстъпи четвъртото място на " Демократична България ", показват от организацията и допълват, че ясно се отличава динамичността в затваряне на " ножицата " сред ГЕРБ и Има Такъв Народ. В последна сметка обаче водачеството оставало по-скоро символно поради изравнените позиции.

Относно изборната интензивност изследването сочи, че този път по-ниско като условен дял, е присъединяване на групи със заплашен обществен статус като млади, незаети и така нататък Това би могло да е косвен индикатор и за по-ниски подвластни вотове. Според " Галъп " роля за това играят и сезонът, предизвестената управническа настройка или съпротивата против повтаряне на вота.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР