От фирмата Сиела Норма, която доставя машините за изборите в

...
От фирмата Сиела Норма, която доставя машините за изборите в
Коментари Харесай

ЦИК и "Сиела Норма" в спор за резервните машини

От компанията " Сиела Норма ", която доставя машините за изборите в неделя, обявиха пред БНР, че 199-те машини, които са в неин склад, включват 150, доставени преди дни през летище " София ", както и други 36 - отново доставка от последните седмици.

Късно нощес записана за изборите групировка даде брифинг и разгласи, че има нова доставка на устройства и изрази подозрения за операции на вота. От " Сиела Норма " отхвърлиха обвиняванията.

Вчера изпълнителният шеф на компанията Веселин Тодоров уведоми с писмо Централната изборна комисия за тези машини, които ще се употребяват за аварийни елементи. Поиска и освобождение на другите арестувани 228, които се ще употребяват за същата цел. До момента от " Сиела Норма " са открили 136 устройства с проблеми.

От ЦИК сезираха ДАНС и вътрешния министър Бойко Рашков за разминавания по подаваната досега информация от компанията снабдител. Председателят на Комисията Камелия Нейкова разяснява:

В това писмо от 3 ноември той (Веселин Тодоров - бел. ред.) е показал, че са (машините - бел.ред.) за Албания, за Грузия и са благосъстоятелност на " Смартматик ". Ако тези машини са предопределени по отношение на поддръжката по контракт №1 от 6 февруари, по какъв начин по този начин се поддържат машините с машини, които са непозната благосъстоятелност? Или може би господин Тодоров за следващ път ще твърди, че ЦИК нещо не е наясно с цялата обстановка ".

Очаква се през днешния ден в Министерството на външните работи да бъде даден брифинг по отношение на организацията на вота зад граница на 14 ноември.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР