От фирмата-инвеститор, която строи на плаж Алепу твърдят, че не

...
От фирмата-инвеститор, която строи на плаж Алепу твърдят, че не
Коментари Харесай

Инвеститорите на плаж Алепу не били получили документи за събаряне на незаконния строеж

От фирмата-инвеститор, която строи на плаж Алепу настояват, че не са получили публична информация от Дирекцията за народен строителен надзор " (ДНСК). В намерено писмо до медиите Стоян Василев , Собственик, " Блек Сий Фемили Резиденс " ЕАД написа, че нямат нито публично, нито импровизирано информация и документи.

Те твърдят, че подават претенции до всички виновни институции , с цел да получат публична информация за подхванатите дейности и да им бъдат връчени административните актове, въз основа на които органите на ДНСК разпореждат експертиза за унищожаване на построеното законно противосвлачищно оборудване.
 Университетът по архитектура прави експертиза за махането на бетона на Алепу
Университетът по архитектура прави експертиза за махането на бетона на Алепу

Разходите по премахването ще са напълно за сметка на възложителя на градежа, твърдят от ДНСК

Той чака документи от институции, обвързвана с осъществения първи стадий на капиталово желание: " Курортен комплекс " Алепу Вилидж ", Етапно строителство - Първи стадий " Укрепване на свлачище ".

Според тях, обстоятелствата са следните:
до 15 март 2022г. няма заповед за унищожаване на укрепителното съоръжение; до 15 март 2022г. не сме били уведомявани за почнало каквото и да е произвеждане за определяне на противозаконен строеж; укрепителното оборудване е въведено в употреба с Разрешение за прилагане № СТ-05-118 / 13.02.2020 година, издадено от самите органи на ДНСК; решението на Върховен административен съд № 11591 от 16.11.2021 година по административно дело № 4725 / 2021 година на Върховен административен съд няма общо с обмисляне на " законността " на градежа, защото този въпрос е вън от предмета на делото. С това си решение съдът нито е оповестил, че приключеният първи стадий е " противозаконен градеж ", нито е разглеждал заповед за премахването му. строежът не може да се квалифицира като противозаконен, тъй като няма нито един акт на която и да е институция в тази посока; официално не сме получавали никаква документи, нито сме уведомявани за започване на каквато и да е процедура по оповестяване на укрепителното оборудване за нелегално.
По думите на Стоян Василев това не е " прикрит " хотел, а е укрепително оборудване, което със своите контрафорси възпира интензивно свлачище .
 Инвеститорът на градежа на Алепу ще съди страната в Страсбург
Инвеститорът на градежа на Алепу ще съди страната в Страсбург

След като Върховен административен съд разгласи разрешителното за градеж за незначително

" Също по този начин за следващ път подчертаваме, че желанието да се резервира оборудването, като се махнат някои контрафорси е невероятно, без да се компрометира цялата структура, както е видно и от мнения на Геозащита и Министерство на регионалното развитие от 2020 година ", написа в откритото писмо.

Според тях това е укрепително оборудване, построено законосъобразно в частен парцел. " По аргументи, не намиращи опора в закона, страната има желание да постанова осъществяване на мероприятия в частен парцел, за който притежателят има всички нужни позволения за реализиране на законно капиталово желание ", пишат вложителите.

На финала пишат, че разчитат държавното управление да се бори с корупцията и да работи законосъобразно. На предложенията им за среща министрите не откликвали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР