От Фейсбук профила на Кремена Кунева, бивш депутат от Демократична

...
От Фейсбук профила на Кремена Кунева, бивш депутат от Демократична
Коментари Харесай

Кремена Кунева/ДБ: В последния момент получих неизбираемо място

От Facebook профила на Кремена Кунева, някогашен народен представител от „ Демократична България “

Да, няма да бъда претендент за ваш представител в идващото национално заседание.

Не, не завършват напъните ми да преизграждаме ежедневно нашата страна, да опитваме да я вършим по-емпатична, не отчуждена от хората, по-справедлива и по-почтена, да служи на жителите – не да се самообслужва. 

Трудно е да се каже, че решението да не вземам участие в идните избори е мое. Буквално в последния миг получих предложение за неизбираемо място и реших, че аз нямам нужда името ми просто да “присъства ” в изборни листи.

Моите борби постоянно са имали за цел позитивен краен резултат. Участието в гражданска квота съм приемала като идея, т.е. да съставлявам гласоподавателите си в Народното събрание, да се боря в името на жителите.

Участвах в предходния парламент с дела: опазването на здравето и образованието на децата, културата, обществените проблеми, домашното принуждение и очовечаването на страната през електронното ръководство и борбата с корупцията. За тези дела работех и преди, ще продължа да го върша.

Политиката беше и ще бъде за мен просто средство, с цел да ги реализираме – по опция по-бързо.

В тези няколко месеца разбрах, че в случай че политиката престане да бъде инструмент и се трансформира в самоцел, тя бързо губи смисъла си. С това затварям тематиката за решението на ДСБ по отношение на мен.

Темата не съм аз.

България и децата ни са тематиката. Не е моментът, да се дърпаме между тях, да ровим в личните си вътрешно-политически грижи, да се занимаваме със себе си. Ще пристигна време и за това, само че не е в този момент.

Сега би трябвало още повече да се мотивираме.

В обединението ПП-ДБ има доста опитни експерти, които също така са и чудесни хора. Намерете ги в листите и им се доверете. Те заслужават нашата поддръжка. Този път още повече от преди.

Руският тероризъм против Украйна надигна тъмни сили в България, които мислехме, че са останали в предишното. Те трансфораха 48-ото Народно заседание в позорище, останало без смисъл, обидно за обществото ни. Те би трябвало да останат в предишното, с цел да не повлекат децата ни към тъмното, страшното и безнадеждното, което лишава свободата и достолепието на индивида и го трансформира в плебей без права и воля, нали не сте не запомнили?

Изборите, които предстоят, не са просто следващите. Този път изборът ни ще е предопределен. Избираме сред цивилизования свят и някакъв оруелски „ руский мир “, сред човешкото положително и безчовечното зло.

Нека сме дружно и в тази борба.

Нека изградим тази наша нова просвета, която да разреши на обществото ни още веднъж да мечтае и сбъдва, а не да е насила да тъне в болката, която не му разрешава да вдигне главата си от върха на обувките си. Ако успеем, никой и по никакъв метод не може да ни отнеме силата.

Защото културата на процедура не може да се копира, за нея просто би трябвало да разполагаш със страхотни хора!

Аз ще се боря за това „ извън “ дружно с вас.

С признателност, Кремена.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР