От Фейсбук профила на журналиста Явор ДачковКирил и Асен да

...
От Фейсбук профила на журналиста Явор ДачковКирил и Асен да
Коментари Харесай

Дачков: Кирил и Асен да отнесат пешкира, реши суверенът

От Facebook профила на журналиста Явор Дачков

Кирил и Асен да отнесат пешкира, реши суверенът. С какви невъзможни обединения ще го вършат е техен проблем, само че ситуацията им на спечелили по никакъв начин не е розово. Те са генерали без войска в Народното събрание и им следва да играят това, което Слави Трифонов игра през лятото. Сега обстановката е друга и за тях ще се получи, само че не за дълго.

Борисов е ударен нарцистично и избавен политически - шансът му отново проработи, обратно на егото му. Този резултат е отрезвяващ и добър за него, тъй като не го убива, а дали ще стане по-силен, зависи от него. Ако Борисов трябваше да сформира държавно управление и да ръководи в идващите няколко месеца, щеше да е завършен един път вечно. Сега има опция за пауза и изчаквателна позиция без да е заплашен.

За да оцелее, Корнелия Нинова ще би трябвало да се закачи за ръководството на Кирил и Асен, само че след месец-два ще се откачи, когато новото болшинство пусне Македония и дойдат новогодишните сметки за ток.

Христо Иванов бе погубен не от Движение за права и свободи, а от личните си учредители, Пеевски изведе Движение за права и свободи на трето място, а Костадин Костадинов с твърдоглав труд зае патриотичната ниша и единствено ще пораства.

Румен Радев получи пестник, който не го извади от играта, само че му сподели личната политическа неплатежоспособност - най-ниската изборна интензивност от 30 години насам изобщо не се вписва в патетичните му приказки за нетърпимост към статуквото, а размерите на закононарушението, което служебното му държавно управление извърши с неглижирането на Ковид рецесията занапред ще се разкриват. Радев печели, тъй като Герджиков се оказа слаб - под равнището на ректор на СУ и професор по филантропични науки. При тази ниска изборна интензивност гласовете за Радев са малко на фона на митинги, първи, сякаш сполучлив, мандат и половин годишно ръководство на длъжностен кабинет. Той е припознат за част от статуквото, а балотажът ще го напрегне.

По-важното е, че патетичните му речи не впечатлиха българите, които си останаха по домовете. В политически проект той получи същия пестник, както и всички останали със значителната разлика, че ще получи втори мандат и ще хаби властта още пет години. Тези избори не трансформираха нищо значително от предходните и няма да трансформират нищо значително до идващите, които по-всяка възможност ще бъдат следващата година.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР