От Фейсбук профила на Христо ТерзийскиДнес се навършва една година

...
От Фейсбук профила на Христо ТерзийскиДнес се навършва една година
Коментари Харесай

Терзийски: Арестувалите незаконно Борисов искат отново да се докопат до власт

От Facebook профила на Христо Терзийски

Днес се навършва една година от противозаконния арест на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов. Защо е значимо този невиждан акт на гонене от тогавашната изпълнителна власт против опозиционен водач да не бъде забравян?

Важно е освен за симпатизантите на ГЕРБ и всички, които имат вяра, че правото и законността би трябвало да са в основата на действието на страната ни, само че даже и за последователите на „ смяната “, които се радваха на фрагментите от ареста на Борисов.

Защото това, което направи триото Петков-Василев-Рашков, бе едно от най-грубите похищения против закона за целия интервал на народна власт в България. Нека разбираем простичко какво се случи – прочее то е разказано и документирано и в проекта за провеждането на полицейската интервенция – напълно формален документ:

Премиерът Петков, в наличието на Василев и Рашков, привиква в кабинета си чиновници на Групово дело „ Национална полиция “ и подава „ сигнал “ против Борисов, въз основата на медийни изявления и отчети от структури на Министерство на финансите на приятеля му Василев – отчети, които нямат никакво отношение към Борисов – в предходно или сегашно качество.

На процедура триото заповядва арестите на база… антипатията си към Борисов. Никакво законово съображение. Грубо нарушение на закона. Нещо, което съдът след това изрично удостовери.

Тази групичка, която индивидът, назначил ги в изпълнителната власт, дефинира неотдавна като " шарлатани ", е рискова - не за политическите си съперници. Опасна е за България. Защото до момента в който се занимаваше с политическо гонене, престъпността получи комфорт, на какъвто не се бе радвала от десетилетия.

А финансите на страната изчезнаха в незнайна посока по " харвардските схеми " - толкоз бързо, че актуалният длъжностен финансов министър с паника отбелязва, че България е пред банкрут.

Тези хора още веднъж се пробват да се докопат до властта, с цел да продължат да правят още от същото. От всички нас зависи да не им го позволим и след 2 април да останат единствено противен спомен от политическата история на страната и да понесат отговорност за незаконните си дейности.



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР