От Фейсбук профила на Даниел МитовПо време на предизборната кампания,

...
От Фейсбук профила на Даниел МитовПо време на предизборната кампания,
Коментари Харесай

Митов: Интересно дали Василев го е срам сега от глупостите на Петков за бежанците?

От Facebook профила на Даниел Митов

По време на предизборната акция, в един от дебатите Асен Василев показа по какъв начин го било позор от събитието, че някогашният министър-председател не говорел британски на интернационалните събития.

Интересно дали в този момент господин Василев е горделив от нелепостите, които наговори неговият министър председател Кирил Петков в Брюксел във връзка бежанците? До степен такава, че едно най-популярните излъчвания в Съединените щати - The Daily Show и неговият водещ Trevor Noah, се гаврят в ефир с българския министър председател. И то изцяло справедливо. Г-н Петков неотдавна се популяризира и в Al-Jazeera със същия репертоар.

Не зная по какъв метод да обясня на хората, които ми се обаждат, по какъв начин е допустимо господин Петков към момента да не се е извинил за нелепите си мнения. С какви очи ще върви на визити в Близкия изток, Вашингтон и Брюксел? Дали е дотолкоз функционално необразован, че не схваща какво е споделил? Или просто счита, че в случай че затвори очи и си замълчи, всички ще не помнят за случката? Последното доста наподобява на цялостната политика на държавното управление - отвод да се борави с проблемите на действителността и непрекъснати оправдания с предишното или референции към някакво мъгляво ярко бъдеще.

Премиерът към момента не е образувал спешен щаб по отношение на войната в Украйна и идващите бежанци. Институциите импровизират, общините нямат бюджет за сходни условия.

А в това време горивата прескочиха границата от 3 лева за литър. Правителството незабавно откри " виновника " за скока на цените и това се оказа забележете... младежката организация на ГЕРБ?!?!?! Тук би трябвало да призная, че извратеността на държавната логичност поразява с точно безсрамие и удивително съответствува с разбиранията на Путин за това по какъв начин би трябвало да се държи опозицията. Пък и какви санкции се поставят за непослушните.

Накрая ще се опитам да им го кажа по този начин, че да ме схванат: Stop blaming the messenger! Start dealing with reality, otherwise it`s going to overwhelm you.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР