От Фейсбук профила на Даниел Митов, ГЕРБОт разсъжденията на колегата

...
От Фейсбук профила на Даниел Митов, ГЕРБОт разсъжденията на колегата
Коментари Харесай

Даниел Митов от ГЕРБ просна Хазарта в нокаут, певецът изстена: Стига! Съгласен съм…

От Facebook профила на Даниел Митов, ГЕРБ
От разсъжденията на сътрудника Петров разбирам, че в Австрия може да не са по-глупави от нас, само че в Полша сигурно са. Или най-малко по този начин излиза от словоизлиянията му в ефир.
Естествено нито в Полша, нито в Австрия са по-глупави от нас. Единственото неуместно нещо в цялата работа е клишето.
И с цел да помогнем на господин Петров да се ориентира първо ще би трябвало да създадем уточнението, че въпреки всичко има разлика в историята на Източна и Западна Европа. Ако за анексираната от нацистите Австрия, руската войска се явява освободителна, то за източноевропейските страни нахлуването на сталинските войски значи началото на половинвековна окупация и тоталитаризъм. Означава съдбовно закъснение, несвобода, принуждение, лагери, затвори, Държавна сигурност, Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и така нататък Западна Европа остава част от свободните демократични страни. В Източна Европа царува мракобесие, марксизъм-ленинизъм, обществени опити, цялостна загуба на независимост и суверенитет. Тези общоизвестни обстоятелства се надявам да обясняват на господин Петров за какво в Австрия може да има подобен монумент, а в Полша и в България не е редно, в случай че държим на достолепието си като свободни хора.
Паметниците не са просто историческа памет. Историческата памет се пази и през музеите, галериите, библиотеките и археологията. Но паметникът е всекидневно обществено обръщение към едно общество, за това какво е скъпо и значимо за същото това общество. Освен памет е и непрестанно увещание, ориентир, блян към нещо, което обществото счита за вярно и положително. В този смисъл МОЧА е напълно непотребен и на практика нездравословен.
Ние антикомунистите сме последните хора, които бихме желали да бъде забравена историята на комунистическа България. Искаме да се помнят всички обстоятелства, зверства и безобразия на комунистическия режим, с цел да не могат в никакъв случай повече да се повтарят. Място в музеите има.
След поста на Митов, Хазарта се съгласи с него: На своята страница сътрудника Даниел Митов от ГЕРБ е направил добър и необорим разбор за какво би трябвало да бъде отстранен този противен монумент. Поздравявам го, тъй като в днешни дни е по-скоро необичайност да прочетеш нещо, написано умерено и без персонални нападки. Има я леката благосклонност към мен, само че тя не ме наскърбява, тъй като с индивида се познаваме и знам, че ме почита, както и аз – него.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР