От Фейсбук профила на Борислав Цеков, експерт по Конституционно право

...
От Фейсбук профила на Борислав Цеков, експерт по Конституционно право
Коментари Харесай

Башибозукът на Пригожин, който не можа да се доближи до Киев, мина като на парад до портите на Москва…

От Facebook профила на Борислав Цеков, специалист по Конституционно право и интернационален анализатор

Един частен башибозук стигна като на смешка до Москва и паникьоса Путин, който избяга и се скри, взеха под паника да разрушават пътища и мостове в опит да го спрат. А представяте ли си в случай че сериозна, мощна и съвременна войска навлезе в Русия. Ще ги прегази за часове!

***

След като се криха през целия ден като своя лидер Путин, родните „ вечнопризнателни “ радетели на българо-съветската дружба внезапно навириха нослета като чуха новината, че Пригожин стопира на 200 км от Москва и се твърди, че има някакви договорености за преустановяване на гражданската война. Победили били „ здравите сили “, радват се вечнопризнателните. Докъде я докараха...

На това да се радват. А бяха стойки и трепетни възклицания - каква суперсила била Русия на Путин, какъв брой могъща и непобедима била. А башибозукът на Пригожин, който не можа да се приближи дори до Киев, мина като на церемониал до портите на Москва, където от суматоха взеха да разрушават мостове, с цел да го спрат, а Путин избяга. За такова „ господство “ приказваме.

Но да оставим терзанията на вечнопризнателните. Те са без значение. Ето действителността, която и на тях ще им се наложи да научат рано или късно.

Събитията от последните часове анихилираха дефинитивно статуса на Русия като суперсила. Това е ясно от Пекин до Техеран, та чак до правилните им съдружници Северна Корея, Еритрея и Никарагуа. Лъсна като на длан, че това е страна с управническа, военна и икономическа организация и потенциал на нивото на Третия свят. Оттук-насетне Русия се закотвя на геополитическото дъно като държава-парий.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР