От Европарламента прозвуча критика срещу плановете на Фолксваген да строи

...
От Европарламента прозвуча критика срещу плановете на Фолксваген да строи
Коментари Харесай

Евродепутати: Volkswagen печели на гърба на България!

От Европарламента прозвуча рецензия против проектите на Фолксваген да строи новия си цех в Турция.

„ Като имаме поради все по-лошото положение на правовата страна, на медийната независимост и на демокрацията под ръководството на президента Ердоган, решението на управлението на концерна VW провокира шок ", съобщи в понеделник евродепутатът от Зелените Райнхард Бютикофер, оповестява " Deutsche welle ".

Според него, това решение с изключение на всичко нарушавало разпоредбите на Европейски Съюз за защита на конкуренцията.

„ Изглежда, че решаващи за избора на Турция са били гаранцията, че с пари на турските данъкоплатци ще бъдат закупени 40 000 коли, както и великодушната държавна помощ в размер от 400 милиона евро ", сподели още Бютикофер, който е ръководител на Европейската партия на Зелените.

В рамките на Митническия съюз Турция се е заела да съблюдава разпоредбите на Европейски Съюз, само че по този начин и не ползва на процедура това заричане, счита политикът.

До последния миг и България, която е член на Европейски Съюз, се е надявала да получи завода. Правителството в София също направи на концерна примамливо предложение за държавна помощ – по думите на премиера Бойко Борисов обаче, това можело да стане единствено „ при прецизно съблюдаване на европейското законодателство ".

Бютикофер упорства за интервенция на Европейската комисия, тъй като, съгласно него, Фолксваген се пробва да печели, нарушавайки разпоредбите, а също така и вреди на една държава-членка. Той добави, че този негов апел се поддържа от европейски депутати от немските партии ХДС и СвДП.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР