От два месеца пенсиите се раздават на автобусна спирка в

...
От два месеца пенсиите се раздават на автобусна спирка в
Коментари Харесай

Българско село раздава пари на пенсионерите на спирката

От два месеца пенсиите се раздават на автобусна спирка в село Тимарево

Доскоро пенсионерите получавали парите си в една от стаите на читалището, само че договореността с „ Български пощи “ била прекъсната. Ново помещение и до момента не е открито.

В деня за разпределяне на пенсиите пред автобусната спирка в село Тимарево се събират хора.

Те чакат пощаджията, който идва по обяд. Върху скована от дъски маса мъжът брои парите на всеки, колкото се поставя. Хората чакат на студа и се опасяват, че някой ще ги окраде, само че нямат избор.

По предписание те би трябвало да получават пенсиите на банкомат в село Белокопитово, само че това е невероятно, в случай че се разчита на публичен превоз. Автобус има единствено за Шумен. Ако нямат лек автомобил, би трябвало да вървят два-три километра пешком.

" Това е вторият път, който пристигам в село да разпределям по мобилен начин пенсиите. Опасно е, само че за момента би трябвало да си извършвам отговорностите, нямам различен вид ", сподели пощенският чиновник Мехмед Сюлейман, представен от БНР.

На 11 декември предходната година кметът на село Тимарево Мехнуриет Басри е изискал да се освободи предоставеното помещение, без в подмяна да е препоръчано друго, излиза наяве от отговора на „ Български пощи “. Частни притежатели също са отказали да дават помещение за разпределяне на пенсиите.

Кметът на Тимарево Мехнуриет Басри отхвърли да изясни за какво се е стигнало дотук и за какво не спомага.

За решение на проблема в село Тимарево е потърсена поддръжка и от регионалния шеф на Шумен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР