От днес започват проверките на автомагистралите и скоростните пътища. Министърът

...
От днес започват проверките на автомагистралите и скоростните пътища. Министърът
Коментари Харесай

Започват проверки на настилките по автомагистрали и скоростни пътища

От през днешния ден стартират инспекциите на автомагистралите и скоростните пътища. Министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков ще участва на първата ревизия на автомагистрала „ Хемус “, която ще се организира на сектор в гаранционен период. 

За инспекциите ще се употребява лазерен профилограф, благосъстоятелност на Института по пътища и мостове. 

Апаратурата мери неравностите на повърхностния пласт на пътната настилка според интернационален показател и регистрира стойностите в действително време, съобщи тази заран БНР.

Клуб Z напомня, че през ноември и декември 2022 година по време на тогавашния строителен министър Иван Шишков бяха направени обследвания на " Хемус " към гара Яна и на Северната дъга. Той даже донесе ядка в малкия екран и сподели, че тук-там скоростният път е с 18 см по-тънък, което е скандално - скандално обаче е било и самото задание - да е 28 см износващ пласт.

" Вадим ядка след ядка от автомагистралите и асфалт няма, къде е ", сподели безусловно тогава той.

Той разкри, че за част от местата, които са обследвали, е имало вече преписки на Министерството на вътрешните работи, които са прераснали към април, 2023 г. с инспекции за българската прокуратура.

" На автомагистрала " Хемус ", която е в частта от София до Яна, ноември месец бяха направени инспекции по искане на Министерство на вътрешните работи. Може би седмица преди изборите по искане на българската прокуратура, бяха взети съответни ядки през 250 м. На 2000 кв. м бяха взети съответни ядки. Резултатите демонстрираха това, което аз приказвах. Имаме наклонност, че при всяка инспекция се оказва в действителност изчезнал асфалт ", обяви Иван Шишков.

По негови думи резултатите са едни и същи, без значение от институциите, с които взаимно се вършат инспекциите.

Още през април служебният министър разкри, че е наета хърватска компания за обследванията с георадар.

" Фирмата е хърватска, известна е в европейския пазар, с нея в действителност ще можем да получим ясни и точни резултати ", зарече се Шишков.

Досега не се е чуло до каква степен са въпросните следствия на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР