От днес започва да тече срокът за подаване на документи

...
От днес започва да тече срокът за подаване на документи
Коментари Харесай

Министерство на околната среда и водите стартира процедурата За по-чист въздух

От през днешния ден стартира да тече срокът за подаване на документи по процедурата " За по-чист въздух " по Оперативната стратегия " Околна среда “ 2021-2027 година, който ще бъде в период от 6 месеца. Това разгласи министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова на брифинг в министерството.

Общините включени в програмата са 21, където се следи нарушено качество на атмосферния въздух. За тяхното установяване е взет интервалът от 5 години обратно. Предвидени са 610 млн. лева по процедурата. Най-много средства ще бъдат ориентирани към Столичната община. Близо 85 хиляди семейства, които се отопляват на дърва и въглища, ще имат опция да получат безплатно нови екологични топлоуреди.

Министър Карамфилова изрази вяра, че с ограниченията по новата ОПОС, своевременните действия на общините и напъните на жителите ще се усъвършенства обстановката там, където това е належащо, с цел да не се стигне до наказание на страната ни за превишаване нормите на ФПЧ. „ Пилотно в границите на всеки план по програмата сме заложили, че се позволява доставка и монтаж на фотоволтаични системи до четири киловата, в това число акумулатори, за лично ползване “.

Допустими получатели ще бъдат единствено семействата, които получават помощи за отопление през отоплителния сезон при избрани условия, разясни също тя.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР