От днес за изпълнителен директор на ДКК е избран адв.

...
От днес за изпълнителен директор на ДКК е избран адв.
Коментари Харесай

Смениха ръководството на ДКК

От през днешния ден за изпълнителен шеф на ДКК е определен адв. Венцислав Димитров. Заемащата до този миг длъжността Смиляна Нитова продължава да бъде част от Съвета на шефовете. Това оповестиха от ДКК.

Според ръководството на ДКК е нужен повсеместен разбор на ситуацията в компанията. За да бъде изработен той в къси периоди и изцяло, е взето решение процесите да бъдат оперативно ръководени от новоизбран член в управителния орган.

Опитът на Смиляна Нитова да блокира вписването на нови членове в Съвета на шефовете посредством поредност от тъжби, макар че принципала бе спазил всички законови условия, също е обсъждано на съвещанието на ДКК, излиза наяве от известието до медиите.

Старото и новото управление в ДКК ще работят за последователност и разширение на експертността в дъщерните сдружения. Именно за надграждане и по-бърз разбор на действителното положение при кадровите промени в " Кинтекс " и НИТИ Казанлък са непокътнати членове на досегашните им управителни органи, показват от компанията.

Спешни ограничения за излекуване на дъщерните сдружения на Държавната консолидационна компания са признати през днешния ден на съвещание на Съвета на шефовете.

От тази седмица има трима нови членове в груповия орган, a за последователност, болшинството от четири гласа е на членовете, назначени от предходния министър на стопанската система и промишлеността. Спира се процесът по промяна на изпълнителния шеф на Научно изследователския софтуерен институт (НИТИ) - Казанлък. В последния ден от ръководството на предходния министър на стопанската система и промишлеността бе стартирана процедура за уволняване на ръководителя, който е с 30-годишен опит в бранша. Той управлява НИТИ - Казанлък повече от десетилетие, предприятието е на облага и се влагат средства за подготовка на личния състав. Затова отпред на НИТИ Казанлък остава досегашният изпълнителен шеф инж. Делян Начев.

Съветът на ДКК установи законово нарушаване във действието нa " Вазовски машиностроителни фабрики "  ЕАД - до в този момент Съветът на шефовете е бил от 3-ма души, a законът изисква да са най-малко 5. За да се в профил този пропуск за нови членове са подадени за регистриране: Ивайло Кънев, Николай Николов, Тома Цилев и Иван Ангелов.

В управлението на " ВМЗ " се връща и Иван Стоенчев. Основен претекст е влизането в ръководството на завода на човек, който познава в елементи активността, има нужния опит и може да върне високите равнища на произвеждане в най-кратки периоди. Стоенчев пое управлението на " ВМЗ " при започване на 2022 година и макар освобождението му през юни, бе реализирана облага от 48 млн. лева за полугодието.Решението цели да успокои и надигащото се неодобрение в синдикатите, съгласно които продуктивността понижава и се изостава в осъществяването на договорите на оръжейния цех. Има множеството сигнали и изразени терзания за метода, по който сдружението се ръководи.

По предписание на министър Никола Стоянов обществените предприятия в системата на Министерството на стопанската система и промишлеността е следвало да спрат разплащания, от които не зависи директно активността им, до запознаване с действителното им положение. Въпреки това, със подозрително съкратени периоди, " ВМЗ " е направило за седмица преводи за над 3 млн. лева за строителни действия. Същевременно има сигнали за съзнателно раздуване на административния щат, преназначаване на хора на управителни длъжности за отбягване на наложителния по закон изпитателен период и залагане на клаузи за големи компенсации при освобождение от служба, в прорез с ползите на сдружението, показват от ДКК.

Съветът на шефовете на ДКК взе решение и да направи промени и в управлението на " Кинтекс " ЕАД. Основен претекст за това е безпокойството от влизането на проверяващи органи в държавния оръжеен търговец. Данните демонстрират, че директно преди този момент са платени почти 800 хиляди лева към офшорно сдружение. Всички обстоятелства и условия следва да бъдат конкретизирани, само че с цел да се направи справедлив разбор на положението му е взето решение да се включат нови специалисти в управлението, споделят от ДКК.

Единственият член на Съвета на шефовете, който е дал своя вот срещу изплащането на огромните суми към офшорната компания, остава в управлението на " Кинтекс ". Това е Пламен Пешев, който е дълготраен чиновник на сдружението с над 30-годишпен стаж. За нови членове са препоръчани Борис Янчев, Милен Николов, Станислава Георгиева и Николай Станчев.

Продължава анализът на положението и на другите дъщерни сдружения на ДКК. Приоритетно се взимат ограничения за излекуване на предприятията от военно промишления комплекс, в които работят хиляди хора и са структуроопределящи за стопанската система ни.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР