От днес ЮЗДП Благоевград е с нов директор . Бившият

...
От днес ЮЗДП Благоевград е с нов директор . Бившият
Коментари Харесай

Нов шеф на ЮЗДП! Бившият зам.министър В. Чамбов от Гоце Делчев сяда в стола на Благой Милев

От през днешния ден ЮЗДП Благоевград е с нов шеф. Бившият заместител министър в министерството на земеделието и горитеВ. Чамбов сяда в стола на Благой Милев. Той е получил заповедта си за предопределение през днешния ден и от понеделник влиза в директорския кабинет, в който за няколко месеца бе Благой Милев от Добринище.

С това предопределение се поставя завършек на мненията към директорския пост в Югозападното държавно дружество. До през вчерашния ден се говореше,че на поста ще бъде върнат ексдиректорът Дамян Дамянов. Кой е Валентин Чамбов?

Валентин Чамбов има магистърска степен по „ Горско стопанство " от Лесотехническия университет в София, както и магистърска степен по „ Публична администрация " от Университета по национално и международно стопанство.

С над 20-годишен професионален опит в горското стопанство. Лесовъдската му кариера стартира през 1999 година като лесничей в Държавно лесничейство „ Гоце Делчев ". През 2003 година стартира работа в Националното ръководство по горите като младши специалист, след което поредно заема длъжностите старши специалист, основен специалист, шеф отдел и шеф на дирекция в Изпълнителната организация по горите. От април 2022 година до юни 2023 година заема позицията заместник-министър на земеделието с сектор „ Гори " в три поредни държавни управления.

През годините е взел участие интензивно в редица законодателни начинания в горския бранш.Инж. Валентин Чамбов е фамилен с две деца. Говори британски език.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР