От днес влиза в сила заповедта на здравния министър, че

...
От днес влиза в сила заповедта на здравния министър, че
Коментари Харесай

В Русе правят проверки на нощните заведения и местата за хранене

От през днешния ден влиза в действие заповедта на здравния министър, че заведенията могат да са цялостни и на 100%, в случай че личният състав и клиентите са имунизирани, имат документ за прекаран КОВИД или PCR тест. За останалите ще важи противоепидемична мярка за ограничаване на потенциала до 50 на 100. От Регионалната здравна ревизия в Русе започнаха масирани инспекции в нощните заведения и местата за хранене.

Новата заповед на министъра не беше призната с схващане от притежателя на първото заведение в град Две могили, в което влязоха проверяващите от здравната ревизия и организацията по храните.

" Трябва ли да питаме дали всеки клиент е имунизиран. И те като са имунизирани, нали са безсмъртни, ние за какво би трябвало да сме имунизирани. Нито една заповед не е съответна ", сподели притежател на заведение.

Клиенти в идващото заведение се съгласиха, че би трябвало да има разстояние сред масите, само че не и да им се слагат условия.

" Принудително ще ни накарат да се имунизираме ", сподели Пламен Йорданов.

От Регионалната здравна ревизия разясниха, че в по-малките обитаеми места ограниченията се съблюдават, а нощните заведения всеобщо са банкрутирали, само че инспекциите ще продължат.

" За потребление на защитни защитни средства от личния състав, при обслужване на клиентите, потенциал на 50%. До момента не сме установили нарушавания ", сподели ст. контрольор в РЗИ-Русе Галина Пантелеева.

В това заведение масите са понижени с съвсем една трета, само че и клиентите са намалели. Според притежателят му, би трябвало да има освен ограничавания, само че и ограничения за подкрепяне на бизнеса.

" От предходната година стоят нашите документи, тъй като няма европейско финансиране, там за 50 хиляди лв., помощи, за компаниите, които са за над 500 хиляди лв.. Иначе участваме по ограниченията 60 на 40, имайки поради, че от ноември до април не работихме ", сподели притежателят на заведение Драгомир Дамянов.

От здравната ревизия са създали график и за инспекции в нощните заведения в Русе.

Репортер: Даниела Василева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР