От днес властите в Турция вдигат месечната минимална работна заплата

...
От днес властите в Турция вдигат месечната минимална работна заплата
Коментари Харесай

Турция вдигна минималната заплата с 34%

От през днешния ден управляващите в Турция подвигат месечната минимална работна заплата с още 34% от 1 юли.


Това е второто нарастване за тази година. По този метод държавното управление се пробва да защищити семействата от високата инфлация. Месечната чиста минимална заплата ще се усили до 11 402 турски лири (близо 483 долара), заяви министърът на труда и обществената сигурност Ведат Ишихан.

" Комисията за оценка на минималната работна заплата завърши работата си със съглашение сред служащите и работодателите ", сподели Ишихан.

Той добави, че данъчните облекчения за работодателите ще продължат да се ползват. Президентът Реджеп Ердоган, който завоюва президентските избори в края на предишния месец даде обещание, че държавното управление му няма да разреши служащите да бъдат " смазани от " високата инфлация.

" От името на моята нация бих желал да благодаря на всички заинтригувани страни, изключително на служащите и работодателите, които способстваха за определянето на минималната работна заплата в границите на културата на консенсуса ", написа Ердоган в Twitter след известието.

Инфлацията доближи 24-годишен връх от 85,5% през октомври, което накара Анкара да увеличи минималната работна заплата със 100% в границите на предходната година.

За последно през януари Турция увеличи заплатата с 54,5% до 8 500 турски лири.

Оттогава насам годишната инфлация се намали и през май спадна до 39,6% с помощта на държавна мярка за гратис даване на природен газ, която компенсира повишението на цените на други артикули. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР