От днес в редица европейски държави влизат в сила нови

...
От днес в редица европейски държави влизат в сила нови
Коментари Харесай

Нови мерки в редица европейски държави

От през днешния ден в редица европейски страни влизат в действие нови противоепидемични ограничения, целящи да лимитират актуалната вълна на COVID-19 на остарелия континент, съобщи БНР.

От среднощ до 12 декември австрийците ще работят от у дома, магазините, които не са от първа нужда, са затворени. Излизане се разрешава единствено за работа, извършване на покупки на храна или спортуване. Ресторанти, питейни заведения, фризьорски салони, театри също са затворени. Срокът на годност на документите за имунизация се понижава от 360 дни на 270 дни. Сертификат за антитела към този момент не е доказателство за невисок епидемиологичен риск. Валидни остават единствено резултатите от PCR проби, антигенните бързи проби важат по изключение единствено за едно денонощие

Чешкото държавно управление разрешава, от през днешния ден, достъп единствено на имунизирани и на преболедували COVID-19 през последните шест месеца достъп до питейни заведения, заведения за хранене, и други услуги. Отрицателният резултат от тест не е задоволителен за наличие в закрити обществени места, съобщи Франс прес.

Гръцкият министър председател Кирякос Мицотакис нови противоепидемични ограничения за неимунизираните, които са в действие от през днешния ден. В Кипър, на две сериозни срещи през днешния ден, ще се разисква в допълнение стягане на рестриктивните мерки против разпространяването на ковид. Словакия е затворена от през днешния ден, неразрешен е достъпът до публични закрити места на неимунизирани против ковид.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР