От днес в Гърция дейността си подновяват 66 010 фирми

...
От днес в Гърция дейността си подновяват 66 010 фирми
Коментари Харесай

Над 66 хиляди фирми подновяват дейността си днес в Гърция

От през днешния ден в Гърция активността си възобновяват 66 010 компании в търговията на дребно и в други браншове в границите на втория стадий от повдигането на рестриктивните мерки поради епидемията от ковид, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки АНА-МПА.

От 4 май до момента на работните си места са се върнали 225 хиляди заети, т.е. 33 % от работещите, които прекратиха работа поради прекъсването на предприятията си. Пред последната седмица активността си възвърнаха 93 хиляди предприятия - 35 % от общия брой на краткотрайно спрелите поради епидемията.

От през днешния ден възобновяват работа компаниите в региона на търговията на дребно в секторите на аудио и видео оборудването, текстилните артикули, железарските и бояджийските артикули, домашните уреди, облеклата, обувките, бижутерията и така нататък, шофьорските школи, лотарийните пунктове и други

На работа от през днешния ден ще се завърнат 155 962 работещи или 22,5 % от заетите лица.

Днес се възобновяват и образователните занятия в учебните заведения за учениците от последния гимназиален клас.

Разрешава се наличието до 15 възпитаници в час, като там, където класовете са по-големи, учениците ще вървят на учебно заведение през ден, като двете половини на класа ще се редуват. Създаден е и график на междучасията, с цел да не съответствува почивката на обособените паралелки и да се избегне скупчването на възпитаници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР