От днес в близост до всяко училище в Сърбия ще

...
От днес в близост до всяко училище в Сърбия ще
Коментари Харесай

Полицейски патрул до всяко училище в Сърбия

От през днешния ден наоколо до всяко учебно заведение в Сърбия ще има полицейски патрул, разгласи държавният секретар в министерството на вътрешните работи Данило Стефандич, представен от районната телевизия N1. 

Тази мярка се подхваща след две всеобщи убийства в Сърбия предходната седмица, при които починаха 17 души, най-вече младежи. На 3 май 13-годишен възпитаник простреля в белградско учебно заведение осем свои съученици и надзирател в учебното заведение и рани други шест деца и една учителка преди да се съобщи на полицията. На идващия ден вечерта 21-годишен юноша стреля в три села край град Младеновац, на към 40 км южно от Белград, като умъртви осем души и рани 14.

По думите Данило Стефандич на всички публични места, където се събират повече хора – търговски центрове, паркове и площади, ще има засилено полицейско наличие.

Стефандич сподели, че пред всяко учебно заведение ще има полицейски патрул заран и следобяд, когато учениците идват на учебно заведение, както и след края на образователния ден. По думите му в Белград има 331 учебни заведения. Около 140 служители на реда ще бъдат наети особено за образователните заведения.

Президентът Александър Вучич разгласи нощес в ефира на държавната телевизия РТС, че след двете всеобщи убийства броят на огнестрелните оръжия в Сърбия ще бъде понижен фрапантно - до 90 %. Вучич сподели, че Народното събрание ще одобри по-строги санкции за нарушавания на режима за владеене на оръжие, а полицията ще изземе противозаконните оръжия и боеприпаси.

Вучич разгласи едномесечен гратисен интервал за предаване на противозаконни огнестрелни оръжия и боеприпаси и прикани хората да ги предадат на полицията. По думите му силите на реда са разкрили няколко автоматизирани пушки и 650 патрона, оставени край пътя в предградие на Белград.

Сръбският президент изрази удовлетворение от това, че всяко учебно заведение ще има собствен служител на реда. По думите му непрекъснатото полицейско наличие в учебните заведения ще помогне за понижаване на насилието в учебните заведения. Вучич сподели, че ще бъдат наети 2500 нови служители на реда.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР