От днес в 12.00 ч. в аптеките в страната, във

...
От днес в 12.00 ч. в аптеките в страната, във
Коментари Харесай

Фармацевтите излизат днес в 12 часа пред аптеките срещу прокуратурата: Не ни е страх!

От през днешния ден в 12.00 ч. в аптеките в страната, във времето на наложителната стерилизация, фармацевтите ще бъдат пред аптеките  за 15 минути, с  жълти жилетки  и плакати " НЕ ни е боязън ". Това оповестиха от Българския фармацевтичен съюз.

Акциите в поддръжка на ръководителя на БФС ще протичат при строго съблюдаване на инструкциите за сигурност на Оперативния щаб  за разстояние на 2  метра и потребление на персонални защитни средства. Магистър-фармацевтите ще покажат във времето за стерилизация, че НЕ ГИ Е СТРАХ и ще продължат да коментират на пациентите, за какво не може и не трябва да се отпускат препарати  без предписания, какви са изгодите от генеричната подмяна и за какво лекарите би трябвало да предписват генерично, изключително във времето на изключителното състояние в страната.

Регионалните фармацевтични колегии - РФК в страната не престават да адресирам поддръжката си в това число и със свои заявления  като Кърджaли, Враца, Стара Загора, Добрич  и други Българският фармацевтичен съюз обнародва декларация, в която се споделя: 

Българският фармацевтичен съюз (БФС) застава изрично в поддръжка на ръководителя на Управителния съвет на БФС проф. Асена Стоименова, която бе упрекната от Прокуратурата във връзка със “серия от изказвания, будещи неоснователна паника у жителите, в изискванията на изключително състояние ”. Прокуратурата засяга две изявленията, които проф. Стоименова е дала на професионалния ни празник, 07.04.2020 пред публицисти от БНР и Българска национална телевизия във връзка на лекарствоснабдяването в изискванията на изключително състояние. В тези свои изявленията тя осведоми българското общество за същността на генеричната подмяна, инспекциите на аптеките в изискванията на изключително състояние и възможната опция за дефицит на лекарствени артикули. Тези проблеми са обявени седмици преди визираните от Прокуратурата изявленията от Световната здравна организация, Европейската организация по медикаментите, в това число ръководителя на Европейска комисия, доста лекари от европейски лечебни заведения и десетки специалисти в региона. Ден след тези изявленията, Националната здравноосигурителна каса заяви на интернет страницата си за предстоящ дефицит на избрани лекарствени артикули. БФС получава непрекъснато обосновани сигнали от фармацевти от цялата страна за проблеми  в лекарствоснабдяването заради изключителните условия в международен мащаб.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР