От днес стартира приемът по подмярка 8.1 „Залесяване и поддръжка“

...
От днес стартира приемът по подмярка 8.1 „Залесяване и поддръжка“
Коментари Харесай

Залесяваме 18 500 декара нови гори с пари от ЕС, ако се усвоят правилно

От през днешния ден започва приемът по подмярка 8.1 „ Залесяване и поддръжка “ от мярка 8 „ Инвестиции в развиване на горските региони и възстановяване жизнеспособността на горите “ от Програма за развиване на селските региони 2014-2020 година, оповестиха от Министерството на земеделието, храните и горите.

Подпомагането по процедурата е ориентирано към увеличение на горското покритие в равнинните региони. По този метод се цели ограничение на ерозията, опазване на качеството на земите и възстановяване на водния баланс. Дейностите, подтиквани посредством подмярката, са свързани и с адаптиране към измененията в климата.

Насърчава се потреблението на медоносни дървесни типове. За всички залесявания на повърхност над 1 ха, най-малко 10% от площта би трябвало да е заета точно от тях. При класиране на подадените планови оферти, в допълнение 10 точки ще получават тези, които ще употребяват повече от 15% медоносни дървесни/храстови типове.

При цялостно асимилиране на средствата по тази процедура се чака да бъдат залесени повече от 18 500 дка нови гори. Предоставените средства за финансовата помощ по процедурата са 18 028 131 лева

Допустими за подкрепяне са физически лица, еднолични търговци, локални поделения на вероизповеданията, общини и юридически лица, притежатели на аграрни или неземеделски земи.

Всички претенденти би трябвало да потвърдят благосъстоятелност на земята, която ще залесяват. Физическите лица, едноличните търговци и локалните поделения на вероизповеданията би трябвало да са притежатели на най-малко 0.5 ха аграрни или неземеделски земи, в които ще правят залесяванията.

Общините и юридическите лица би трябвало да са притежатели на най-малко 1.0 ха аграрни или неземеделски земи, в които ще правят залесяванията. Крайният период за подаване на планови оферти по подмярката е 16 октомври.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР