От днес пътниците в столичния градски транспорт отново ще могат

...
От днес пътниците в столичния градски транспорт отново ще могат
Коментари Харесай

От днес връщат картата за една линия в столичния градски транспорт

От през днешния ден пасажерите в столичния градски превоз още веднъж ще могат да си купят карта за една линия, написа " 24 часа ".
Тя беше спряна при започване на годината, само че поради всеобщо неодобрение Столичният общински съвет взе решение да я върне.
За рейс, тролей и трамвай картата още веднъж ще коства 23 лева, а в случай че не е лична - 28 лева За метрото пък е по-скъпа - 35 лева, в случай че е със фотография и име. 42 лева още веднъж ще е цената, в случай че не е лична.
6,90 лева ще коства картата за една линия за възпитаници, студенти и докторанти до края на годината. Тази цена обаче ще е единствено за наземния превоз - тролей, трамвай и рейс. За метрото цената ѝ ще остане 9 лева Причината за смяната е постановлението на Министерския съвет за обезщетенията на цените на транспортните документи.
Месечната карта за пенсионерите по изискванията на глава VI на Кодекса за обществено обезпечаване, навършили възраст по чл.68, алинея 1-3 е 11 лв..
Годишните карти за възпитаници и студенти, издадени преди 1 февруари 2023 година се компенсират с удължение на периода за годност с един месец, което става автоматизирано за тях.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР