От днес отново ще ваксинираме по 15 000-20 000 желаещи

...
От днес отново ще ваксинираме по 15 000-20 000 желаещи
Коментари Харесай

За месец търпение уязвимите да бъдат ваксинирани, призова Борисов

От през днешния ден още веднъж ще имунизираме по 15 000-20 000 искащи дневно и с още един месец самообладание най-уязвимите групи ще бъдат ваксинирани. Намеренията са на премиера Бойко Борисов, който и на днешното държавно съвещание установи, че пандемията е в цялата си мощ в Европа и света.

Борисов е обезпокоен, че от новите разновидности на ковид се заразяват доста по-бързо и по-млади хора. Допълнителните ограничения, които регионалните щабове ще приложат локално в алените зони на страната с висока заболеваемост от COVID-19, ще доведат до нормализиране на обстановката, уверен е Борисов, който още веднъж се похвали с демократичните марки в България, каквито няма на никое място по света.

" Това, че сме разрешили по-свободен метод на живот - естествен метод на живот, не значи, че не би трябвало да се пазим, да внимаваме, да не носим маските или че не би трябвало да се събираме на огромни групи от хора ", счита Борисов.

Кабинетът отпусна 7 милиона лв. за обезпечаването на персонални защитни средства, медицински произведения, лекарствени артикули и дезинфектант за битката с пандемията от COVID-19. Премиерът разпореди на министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов да сътвори такава организация, че да не остане нито една болница или поликлиника без нужните защитни средства. С отпуснатите през днешния ден средства от Министерския съвет се подсигурява обезпечаването им в задоволителни количества.

" Нека продължим да пазим своето здраве и здравето на другите, по този начин ще се оправим с пандемията ", прикани министър председателят Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР