От днес Община Разград издава карти за безплатно пътуване във

...
От днес Община Разград издава карти за безплатно пътуване във
Коментари Харесай

Започна издаването на карти за безплатно пътуване в градския транспорт в Разград на децата до 14 години

От през днешния ден Община Разград издава карти за гратис пътешестване във вътрешноградския превоз на децата до 14-годишна възраст . Това става в осъществяване на Постановление на Министерски съвет от края на предходната година за изменение на наредбата, която урежда компенсирането на понижените доходи от използването на цени за публичния авто превоз за избрани категории пасажери.

Картите се издават по одобрени мостри по непрекъснат или сегашен адрес на родителите или настойниците на децата . В Община Разград картите се издават от основен специалист „ Транспорт “ в отдел „ Икономически действия “ в стая 107 в постройката на Общинска администрация. Необходимо е родителите или настойниците да показват: копие от акта за раждане на детето и документ за идентичност на родителя/настойника, удостоверяващ непрекъснатия или сегашния му адрес . За издаването на карти за деца от 7 до 14 години е нужна и фотография на детето, а картите за деца до 7 години са без фотоси .

Карта за пътешестване. Снимка: Община Разград

Картите се издават за период от 1 година от датата на издаването, в случай че в този интервал детето навърши съответната възраст – до навършването на възрастта, която е горна граница за облекчението.

За издадените карти ще се води указател , съдържащ данни за имената и датата на раждане на детето, адресът на родителя/настойника, датата и номера на картата.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР