От днес на Морска гара - Бургас, където се помещава

...
От днес на Морска гара - Бургас, където се помещава
Коментари Харесай

Започва регистрацията на украинските бежанци за статут за временна закрила в Бургас

От през днешния ден на Морска гара - Бургас, където се обитава Областният спешен център, стартира образованието на полицейски чиновници на ОД на МВР-Бургас по отношение на издаването на документ, удостоверяващ статут за краткотрайна протекция на украинските жители.

Най-късно до сряда издаването на удостоверения за краткотрайна протекция ще може да се прави от полицейските ръководства. От Областния спешен щаб приканват украинските жители да наблюдават информацията и тези от тях, които желаят да се записват за статут, да посетят Областния спешен център на Морска гара и РПУ-та по общини едвам тогава, когато бъде оповестено, че пунктовете стартират да правят тази активност.

Включването на полицейските чиновници в този развой доста ще улесни обработката на данни и обслужването на бежанците. За задачата в постройката на Морска гара-Бургас ще бъдат открити четири пункта, където ще обработват и издават нужните удостоверения. Полицейските ръководства, в които ще се прави тази услуга, са: РПУ-Несебър, РПУ-Поморие, РПУ-Созопол и РПУ-Приморско. При нужда от ОД на МВР-Бургас имат подготвеност да разкрият такива пунктове и в останалите общини на Бургаска област. За улеснение на връзката и приемане на съвещания доброволци с украински език ще оказват помощ на полицейските чиновници.

Областният шеф Стойко Танков, като ръководител на спешния щаб, благодари за напъните на всички екипи, доброволци и донори, подпомагащи работата на Областния спешен център. „ В тази необикновена обстановка за мен е значимо, че всички провокации решаваме в деен разговор. Правим всичко допустимо оптимално да отговорим на нуждаещите се и да създадем положителни условия за това. Работата на институциите се подкрепя интензивно от обществеността, за което благодаря " - разяснява регионалният шеф.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР