От днес морската столица Варна се превръща в световна сцена

...
От днес морската столица Варна се превръща в световна сцена
Коментари Харесай

Във Варна започва международния филмов фестивал Любовта е лудост

От през днешния ден морската столица Варна се трансформира в международна сцена на киното. Фестивален и конгресен център - Варна ще бъде хазаин на 27–мото издание на интернационалния кино фестивал " Любовта е полуда ". 

Фестивалът се радва на голям брой фенове на прожекциите на огромен екран. Той е едно от най-значимите събития за Варна и културния живот в града.

Кинофестивалът в България към този момент 26 години прожектира най-новите ленти от света, като всяка година показва 90 игрални кино заглавия, които влизат в неговата стратегия. Събитието продължава до 1 септември. 

В конкурсната стратегия са включени 12 кино лентата, измежду които е и българският филм " Пътуващо кино "  със сценарист и режисьор Илия Костов, съобщи БНР. Останалите продукции са от Аржентина, Испания, Канада, Унгария, Полша, Германия, Румъния, Португалия, Индонезия, Русия и Финландия.

През 2019 година по време на фестивала ще има втора спортна стратегия, която ще е за дебютни филми и ще бъде оценена от младежкото жури на фестивала. Програмата за документални филми на " Любовта е полуда "  включва седем продукции.

Председател на журито на фестивала е Виктор Чучков-син, а останалите членове са английският артист Александър Перкинс, Чийдем Сезгин от Турция, Илеана Даналаче от Румъния и Ирина Линдт от Казахстан. Наградата за повсеместен принос в развиването на българското кино през 2019 година е за артиста Михаил Мутафов. Носителят на огромната премия " Златна Афродита "  ще стане прочут на 30 август 2019 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР