От днес майките на деца с увреждания в цялата страна

...
От днес майките на деца с увреждания в цялата страна
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания започват серия протести

От през днешния ден майките на деца с увреждания в цялата страна стартират серия митинги до реализиране на всички промени. Протестиращите желаят промени в обществената система, в опазването на здравето, в просветителната и в правосъдната система и упорстват тези промени да стартират незабавно, съобщи БНР.

Вчера стана ясно, че новият Закон за хората с увреждания се отсрочва заради несъгласието на финансовото министерство с част от измененията. Това стана след съвсем тричасово съвещание на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, а омбудсманът Мая Манолова дефинира закона като сакат.

Правителството беше дало обещание той да бъде гласуван в Народното събрание до края на септември. Протестиращите майки на деца с увреждания са безапелационни, че ще търсят отговорност от премиера.

Те са недоволни, че от закона са извадени всички оферти за промяна като тези за персоналната помощ, фонд " Достъпна среда и персонална подвижност ", фонд " Трудова претовареност ", подкрепената претовареност, както и финансирането по планове на организации на хората с увреждания.

В известието до медиите за митинга на 2 октомври се споделя: " Тази зима още веднъж ще умрат изоставени, отхвърлени, гладни и унизени хиляди ". По неофициални данни 3000 хора с увреждания предходната година са умряли през зимата поради увреждането и обществената политика, която се води към тази наша общественост - апетит, бедност, мраз, неспособност да обслужиш потребностите си, които са провокирани от увреждането, оповестяват протестиращите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР