От днес Кристалина Георгиева встъпва в длъжност като управляващ директор

...
От днес Кристалина Георгиева встъпва в длъжност като управляващ директор
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева встъпва в длъжност като управляващ директор на МВФ

От през днешния ден Кристалина Георгиева встъпва в служба като ръководещ шеф на Международния валутен фонд. Георгиева е първият началник на основаната във Вашингтон институция, който родом е от страна с разрастваща се стопанска система и то спасявана със заем от фонда. Самата Георгиева още през вчерашния ден влезе на новото си работно място, облечена в национална носия. Преди това бе изпратена от екипа на Световната банка с бурни овации, българска национална музика и хоро, поведено точно от Георгиева.

" Шампион в битката с неравенството " - това е едно от множеството избрания, които Кристалина Георгиева получи по време на акцията си за ръководещ шеф на Международния валутен фонд.

Самата Георгиева дефинира избора си за ръководещ шеф на Международния валутен фонд като самопризнание за всички българи и благодари за поддръжката. Във видеообръщение до българските медии тя преповтори обещанието, поето пред сътрудниците й от фонда в деня, когато публично получи поддръжка за позицията си.

" Аз навлизам в служба във време, когато международната стопанска система е изправена пред доста опасности. В кратковременен проект целта ни е да подсигуряваме, че страните минимизират риска от стопански спад и са подготвени да се оправят, в случай че той настъпи. В дълготраен проект имаме огромна, благородна цел - да помогнем на страните да изградят по-силни стопански системи и да подобрят живота на хората си. "

Кристалина Георгиева поема поста от Кристин Лагард, която от своя страна от 1 ноември ще оглави Европейската централна банка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР