От днес Китай отменя изискванията за карантина за пристигащите пътници,

...
От днес Китай отменя изискванията за карантина за пристигащите пътници,
Коментари Харесай

Китай отмени карантината за пристигащи пътници

От през днешния ден Китай анулира условията за карантина за идващите пасажери, с което поставя завършек на съвсем 3-годишната изолираност, макар че страната се бори с внезапното увеличение на случаите на Covid-19, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БНР. 

Първите пристигнали в страната показаха облекчение от отпадането на строгите ограничения в сходство с досегашната политика за нулев Covid.

Миналия месец Пекин стартира трагично унищожаване на твърдата тактика за битка с вируса, която постановяваше наложителни карантини и изтощителни локдауни.

Политиката за ограничение на разпространяването на вируса имаше сериозен резултат върху стопанската система на Китай и провокира митинги в цялата страна.

От март 2020 година насам всички идващи бяха принудени да преминат през изолираност в централизирани държавни уреди. През лятото на тази година срокът беше понижен от три седмици на една седмица, а през ноември - на пет дни.

Китайците побързаха да възнамеряват пътувания в чужбина, откакто предишния месец формалните лица оповестиха, че карантината ще отпадне, което докара до внезапно увеличение на запитванията в известните уеб страници за пътувания.

Но предстоящият растеж на посетителите накара над дузина страни да наложат наложителни проби за Covid на пътуващите от най-многолюдната страна в света.

Вчера Германия, Белгия и Люксембург приканиха да не се подхващат пътувания до Китай, в случай че не са от изключителна значимост.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР