От днес Кипър възобновява ваксинациите с AstraZeneca след обявеното вчера

...
От днес Кипър възобновява ваксинациите с AstraZeneca след обявеното вчера
Коментари Харесай

Имунизациите с AstraZeneca започват отново и в Кипър


От през днешния ден Кипър възобновява имунизации те с AstraZeneca след оповестеното през вчерашния ден решение на Европейската организация по медикаментите, че препаратът е сигурен и ефикасен, оповестява БНР.

За трите дни, в които процесът на имунизация бе краткотрайно отсрочен, своя ред са пропуснали към 7500 души, включени в електронния портал за имунизации. За тях ще бъде изработен специфичен режим за презаписването им, заяви здравното министерство.

Предвидените за през днешния ден имунизации ще се извършат съгласно предварителния график и процесът ще продължи обикновено.

Досега в Кипър са осъществени съвсем 130 000 имунизации общо с трите утвърдени ваксини, при население от 880 000 души. Обхванати са близо 90% от хората на 80-годишна възраст.

В понеделник в страната се чака нова доставка от над 7000 дози от AstraZeneca , а през април - още близо 82 000 ваксини от компанията.

В средата на април се планува да дойде и първата пратка на четвъртата утвърдена ваксина на Janssen.

Правителството в Кипър разгласи, че има подготвеност да закупи 50 000 ваксини от съветската „ Спутник V ”, откакто тя бъде лицензирана за приложимост в Европейски Съюз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР