От днес и личните лекари започват ваксинация срещу COVID-19 на

...
От днес и личните лекари започват ваксинация срещу COVID-19 на
Коментари Харесай

Oт днес: Личните лекари имунизират срещу COVID-19

От през днешния ден и персоналните лекари стартират имунизация против COVID-19 на своите пациенти. Има задоволително налични ваксини, твърдят здравните управляващи.
4 300 персонални лекари се включват в процеса по имунизация. През последния месец те трябваше да съберат данни от своите пациенти за искащите, които желаят да бъдат ваксинирани. Вече е подписан и Националният рамков контракт, обвързван с организацията сред персоналните лекари и Националната здравноосигурителна каса.
Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев изясни, че към този момент е изчистен и въпросът за документите, която персоналните лекари би трябвало да попълнят, цитира думите му БНР.
"Така че да няма никаква разлика сред естествените ваксини, които вършат по календар, и тези, които са по отношение на акцията. Същата документи в същата осведомителна система, а тя към този момент автоматизирано трансферира данните към коронавирус системата и разплащането става в края на месеца за всеки, който е извършил съответния брой имунизации. "
Днес здравните управляващи ще разиска и опцията и в късните следобедни часове през седмицата да бъде въведен зелен кулоар за имунизация в 318 -те имунизационни центрове в районните здравни инспекции, лечебните заведения и ДКЦ-тата.
В страната през днешния ден се чака да бъдат получени още над 25 700 дози от препарата на "Пфайзер/Байонтех ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР