От днес е затворен част от международния път Е-79 между

...
От днес е затворен част от международния път Е-79 между
Коментари Харесай

Ремонти и тапи: Вижте какви промени ще има по АМ Тракия от утре

От през днешния ден е затворен част от интернационалния път Е-79 сред Мездра и Лютидол. От на следващия ден пък се вкарва краткотрайна организация на придвижването по автомагистрала " Тракия " в региона на Ихтиман.

За колите, които се движат в посока София, ще има две ленти за прибиране, оповестяват от Българска национална телевизия. 

Още в петък от АПИ пуснаха придвижването край Ихтиман в посока Бургас в две ленти, а на следващия ден, неделя, 11 юни, двете ленти разумно ще са в посока София.

Тази организация важи сред 11-ия и 16-ия километър от автомагистралата. Причината е ремонт на фуги на мостовете.

Заради спешното положение на подлеза при 20-ия километър пък през днешния ден до обяд беше стеснен и тежкотоварният трафик.

Ограничението важи за МПС над 12 тона от 5-ия до 23-ия километър на Автомагистрала " Тракия " в посока Бургас.

При нужда камионите ще бъдат отбивани по първокласния път към Пловдив и на следващия ден, и в понеделник.

От през днешния ден поради рационализация на част от интернационалния път Е-79 се затварят 10 километра сред Мездра и Лютидол.

Най-вероятно и другата седмица в петък и неделя придвижването по " Тракия " в региона към Ихтиман ще е реверсивно.

" Ако се наложи ремонтът да продължи и идната събота и неделя, надлежно отново ще бъде проведено по същия метод. На този стадий допускаме и се работи по този начин, че ремонтните действия да приключат в границите на идната седмица ", съобщи инж. Десислава Паунова, Агенция " Пътна инфраструктура ".

Ремонтът на подлеза при 20-и километър обаче се бави, оборудването е в спешно положение. Вече е определен реализатор на плана, следва подписването на контракта.

От през днешния ден до началото на декември е затворен първокласният път сред Мездра и Лютидол. Движените е изцяло лимитирано и в двете направления сред 160-и и 172-ри километър. Причината е цялостна реорганизация на трасето - разширение на пътя до четири ленти.

" На трасето ще се правят взривни действия по скатовете и няма по какъв начин да осигурим сигурността на преминаващите. Апелирам жителите, които се движат по прохода Петрохан, да карат с нараснало внимание, защото единият маршрут за тежкотоварните коли е точно от там, никой не е привикнал да вижда тежкотоварни коли, а в този момент ще се движат ", добави инж. Десислава Паунова.

През прохода Петрохан камионите ще могат да се движат единствено в посока София. За пътуващите към Монтана обходът е по Автомагистрала " Хемус " и път III-103 Златна Панега - Мездра.

Леките коли до 3,5 т могат да минават и по пътя Челопек - Лютиброд към Своге. На Автомагистрала " Хемус " и " Струма " няма планувани огромни поправки през дейния сезон, само че трафикът в летните месеци е доста деен.

" Ако има случай, който забавя придвижването, да не се навлиза в спешната лента, тъй като това основава спомагателни предпоставки за катастрофи и лимитира опцията на профилираните коли да доближат до мястото на произшествието ", сподели още инж. Десислава Паунова.

И през днешния ден на Автомагистрала " Тракия " още веднъж имаше тежка злополука. Инцидентът е станал в региона на Пловдив преди разклона за Раковски в посока Бургас. Образува се километрично запушване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР