От днес до 8 август, светът ще гледа към Токио.

...
От днес до 8 август, светът ще гледа към Токио.
Коментари Харесай

Откриха Олимпийските игри в Токио

От през днешния ден до 8 август, светът ще гледа към Токио. Япония стана хазаин на най-стария кротичък конгрес на планетата и предложи обилна стратегия за откриването, само че... на уединен стадион - съвсем без фенове. Така бяха открити 32-те летни Олимпйски игри.

Пищни фойерверки осветиха на практика празен стадион при откриването на летните Олимпийски игри в Токио. На церемонията беше отдадена респект на жертвите на COVID-19, и на компликациите пред спортистите в изискванията на пандемия.

Представени бяха японските обичаи, олицетворени от Олимпийски кръгове, направени от дървета, посадени от участниците в предходните игри в Токио през 1964 година

Сегашната Олимпиада беше замислена като ехтене на първата, възвестила завръщането на Япония на международната сцена след съкрушителното проваляне през Втората международна война. Акцентът в този момент е върху възобновяване от земетресението през 2011 година, последвалото цунами и нуклеарна рецесия.

На стадиона бяха император Нарухито, ръководителят на МОК Томас Бах и едвам 15 международни водачи.

В Парада на нациите българската делегация беше под номер 152 поради реда, избран по японската писменост. Националният ни байрак носега Мария Гроздева и Йосиф Миладинов. Най-технологичната страна в света не изневери на себе си. 1824 дрона изобразиха земното кълбо над Олимпийския стадион.

Днес някои още веднъж слагат под въпрос силата и полезностите на Олимпийските игри. Гражданите на света и на Япония са с нас духом до момента в който спортисти от целия свят са се събрали на Олимпийския стадион и под Олимпийския байрак. Това е визията за бъдещето, която ни сплотява. " Обединение в разликата ", мир и почитание сред всички нас, сподели Сейко Хашимото - ръководител на ОК на " Токио 2020 ".

Урокът, който научихме - нуждаем се от повече взаимност в самите общества и сред обособените общества. Солидарността е доста повече от почитание и битка с дискриминирането. Солидарността изисква взаимопомощ в нужния миг и грижа за близък. Точно това вършим ние в Олимпийското придвижване, сподели Томас Бах- ръководител на МОК.

Обявявам Летните олимпийски игри в Токио през 2020-та за открити, разгласи император Нарухито.

В програмата на игрите са включени пет нови спорта- карате, скейтборд, спортно катерене, бейзбол/софтбол и сърф. Технически бейзболът и софтболът не са нови за Олимпиада, само че влизат в спортната стратегия за първи път от игрите в Пекин през 2008-ма. Новите спортове са израз на устрема на уредниците да привлекат младежите и отразяват наклонността към урбанизация на спорта.

Медалите са направени от рециклирани мобилни телефони, а Олимпийският факел от алуминиеви боклуци от краткотрайните жилища, построени след огромното земетресение в Япония от 2011-та.

Много японци следиха шоуто отвън стадиона, само че стотици стачкуващи стачкуваха поради пандемията под лозунги " Животът стои преди Олимпиадата " и " Спрете игрите ".

Всичко за Олимпиадата в Токио следете в спортната секция на
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР