От днес до 17 януари се приемат заявления от страна

...
От днес до 17 януари се приемат заявления от страна
Коментари Харесай

Сурва“ в Перник отваря за кебапчетата

От през днешния ден до 17 януари се одобряват заявки от страна на търговци за присъединяване в празничния базар във връзка Международния фестивал на маскарадните игри " Сурва " - 2023 година, оповестиха от община Перник.

Поради огромния брой искащи да развиват комерсиална активност по време на  маскарада, измежду които доминират капанчетата с бира-скара, ще се позволява използването на не повече от три броя петна за слагане на сергии.

Таксата за наемане на терените е осем лв. на кв. м на ден според Наредбата за установяване и администриране на локалните такси и цени на услуги. Определените дни за осъществяване на комерсиална активност навън са 27-и, 28-и и 29 януари (включително).

Разрешените за продажба артикули са: сувенири, маски и художествени творби, свързани с празника, захарни произведения, дюнери, палачинки, понички, варена царевица и скара.

Заявления за комерсиална активност се подават в деловодството на община Перник или по електронен път.

От администрацията осведомят, че се не разрешава продажбата на продукти, брандирани с логото, знаците, визията и името на фестивала " Сурва ". Такива ще бъдат продавани единствено на формалните щандове на община Перник и фондация " Култура - Перник ". Нарушителите подлежат на наказания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР