От днес бизнесът може да кандидатства за по процедура ИКТ

...
От днес бизнесът може да кандидатства за по процедура ИКТ
Коментари Харесай

Бизнесът може да усвои 30.6 млн.лв. за киберсигурност

От през днешния ден бизнесът може да кандидатства за по процедура " ИКТ решения и киберсигурност " по Плана за възобновяване и резистентност.

Това е втората процедура, която Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) започва, и е на обща стойност 30.6 млн. лева

По нея компаниите ще могат да заздравят системите си за сигурност, уеб сайтове, онлайн магазини, приложения за телефони, IT-системи и цифров маркетинг. Срокът за кандидатстване по процедурата е два месеца.

По процедурата българските компании могат да получат грантове от 3000 лева до 20 000 лева, без да се постанова съфинансиране.

Министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев взаимно с министъра на туризма Илин Димитров дадоха взаимен брифинг и организираха среща с туристическия бизнес във Варна, с цел да разяснят опциите по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) и структурните фондове на Европейски Съюз към туристическия бранш.

Пулев акцентира, че по процедурата, която отваря през днешния ден за ИКТ решения и киберсигурност, могат да аплайват и фирмите от бранш туризъм. За тях има и още една процедура - за ВЕИ за лично произвеждане и предпазване на сила, с бюджет от 200 млн. лева Те ще могат да се възползват и от гаранционни принадлежности за над 290 млн. лева за напредък и за енергийна успеваемост и възобновима сила.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР