От днес Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна

...
От днес Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна
Коментари Харесай

БНБ пуска нова сребърна монета "Голям гмурец"

От през днешния ден Българската национална банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тематика „ Голям гмурец “ от серията „ Природно многообразие в Република България “, оповестиха от институцията.

Цената на монетата е 108 (сто и осем) лв., а номиналната й стойност - 10 лева Тиражът е от 5000 бройки, а художественият план - на Иван Тодоров и Тодор Тодоров. В последните години тези събития притеглят голям интерес и дълги опашки пред централата на Българска народна банка.

Монетата ще се продава в Българската национална банка – на две каси на пл. „ Княз Александър I “ № 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка на ул. „ Михаил Тенев “ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа капиталова банка АД, Кей Би Си Банк България ЕАД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД.

В интервала от 19 до 21 септември 2022 година в това число всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската национална банка по една монета, без значение дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, според показано нотариално заверено категорично пълномощие за закупуването на съответната възпоменателна монета. След този интервал възпоменателната монета „ Голям гмурец “ ще се продава без ограничавания. Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години.

Списък на офиси и клонове на банки, в които ще се продава новата възпоменателна монета „ Голям гмурец “, емисия 2022 година е оповестен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР