От днес България е в списъка със страни от червената

...
От днес България е в списъка със страни от червената
Коментари Харесай

Белгия и Испания ни слагат в червената зона, пристигащи без сертификат - под карантина |

От през днешния ден България е в листата със страни от " алената зона " за пътешестване до Белгия, а от понеделник - до Испания. 

И двете страни ще изискват при влизане негативен PCR тест за Covid-19, документ за имунизация или документ за преболедуване на ковид. 

Българските жители, които не разполагат с един от трите документа, ще бъдат поставяни под карантина.

Европейски страни постановат още веднъж прецизни ограничавания върху пътуванията в миг, в който броят на новозаразените с ковид в Европа нараства, оповестиха ДПА и Българска телеграфна агенция. 

От понеделник Германия става за Испания рискова страна по отношение на коронавирусната пандемия. Прекатегоризирането ще е в действие в началото за седем дни. Това значи, че всички на и над 12 години, които влизат в Испания от Германия, би трябвало да показват доказателство за имунизация, документ за прекаран Ковид-19 или негативен тест за ковид. Правилото ще е в действие до среднощ на 29 август към този момент. В листата на Испания за рискови зони влизат и няколко австрийски провинции - Долна Австрия, Щирия, Каринтия и Горна Австрия. 

От понеделник Чехия категоризира Германия като оранжева зона, което значи, че тя е страна със междинен риск на предаване на ковид. На процедура това не значи, че нещата ще се трансформират доста. Както и преди, всеки, който желае да влезе в Чехия от Германия, ще би трябвало да показа негативен тест за ковид или да има цялостен имунизационен цикъл. В допълнение би трябвало да се попълни и онлайн регистрационен формуляр.

Швейцария и България са категоризирани от Чехия като страни от алена зона и разпоредбите за влизане оттова стават по-строги. Хората, идващи в Чехия от тези две страни, би трябвало да показват негативен тест за ковид и да са под карантина. Тя може да завърши на петия ден най-рано при показване на нов негативен тест за ковид. Напълно имунизираните са освободени от това условие. Подобни строги правила ще стартират да се ползват в бъдеще и за идващите от Съединени американски щати и Израел.

Германия през вчерашния ден прекатегоризира гръцкия остров Крит и други известни гръцки островни дестинации, като Кос, Миконос и Родос като високорискови зони. От на следващия ден Канарските острови и Каталуния ще бъдат пък извадени от листата с високорисковите зони на Германия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР