От днес, 5-ти април, е отворено кандидатстването по Основната фаза

...
От днес, 5-ти април, е отворено кандидатстването по Основната фаза
Коментари Харесай

От днес е отворен приемът на документи за кандидатстване за нови отоплителни уреди в Стара Загора

От през днешния ден, 5-ти април, е отворено кандидатстването по Основната фаза на план „ Българските общини работят дружно за възстановяване на качеството на атмосферния въздух ” LIFE17 IPE/BG/000012 - LIFE IP CLEAN AIR по Програма LIFE на Европейския съюз за преход към различни форми за отопление на семействата. На уеб страницата на Община Стара Загора - са оповестени критериите и напътствията.  Документите могат да се подават всеки работен ден от 9:00 часа до 17:00 часа в Община Стара Загора - бул. „ Цар Симеон Велики “ 107, сутерен.

Поканата ще остане отворена до привършване на финансовия запас по плана, само че не по-късно от 31 декември 2023 година. Класирането ще се случва на три елементи, по следния график: за подадените формуляри от 5 април до 31 май – крайната дата за оповестяване е 15 юни; от 1 юни до 31 август – последна дата за оповестяване е 15 септември; от 1 септември до 31 декември – крайната дата за оповестяване е 15 януари 2024 година.
-->
Кандидати, които са подали документи за присъединяване в Пилотната фаза на плана и са включени в аварийния лист, се класират по право за присъединяване в Основната фаза за същия парцел и за същото отоплително съоръжение. В случай, че желаят да продължат присъединяване си в плана и да им бъде сменено отоплителното съоръжение през Основната фаза, те би трябвало да посетят офиса на Програмата в Община Стара Загора, където да подпишат обновения пример на Декларация Д1. Те не подават отначало пакета от документи, а на място ще се обработи потвърждението им за присъединяване, само че не по-късно от крайния период за кандидатстване, който е 31 декември.

Одобрените претенденти за замяна на уреди от първата покана за кандидатстване по Основната скица, които имат подписани контракти, нямат право да аплайват още веднъж по актуалната покана.

Главната цел на плана е да способства за намаляването на количеството на фините прахови частици – главен проблем на качеството на въздуха в България. Замърсяването с ФПЧ  най-често е резултат от потреблението на твърдо гориво за битовото отопление през зимата, съчетано с излъчванията на нездравословни субстанции от автомобилния превоз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР