От днес, 31-ви август, земеделските стопани могат да кандидатстват за

...
От днес, 31-ви август, земеделските стопани могат да кандидатстват за
Коментари Харесай

Земеделците могат да кандидатстват за финансова помощ за акциза върху газьола

От през днешния ден, 31-ви август, земеделските стопани могат да аплайват за финансова помощ по схемата за отстъпка от акциза върху газьола, употребен в селскостопанското произвеждане. Тази година бюджетът на схемата е 84 млн. лева

Документите ще се одобряват в общинските служби по земеделие от през днешния ден до 21 септември. Право на финансова поддръжка по схемата имат всички, които са регистрирани като аграрни производители и имат заверена регистрационна карта за тази и предходната година.

Максималното възможно количество газьол, за който може да се възвърне част от цената на акциза се пресмята по методика за установяване на самостоятелните годишни квоти за другите фермери, а ставката на литър гориво ще бъде избрана по-късно въз основата на бюджета и сбора от самостоятелните годишни квоти на земеделските стопани, прецизират от фонд " Земеделие ".

Миналата година финансова помощ получиха над 11 хиляди фермери, а от началото на използването на схемата досега са изплатени общо над 330 милиона лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР