От днес, 28 август, всеки гражданин, който посети районната здравноосигурителна

...
От днес, 28 август, всеки гражданин, който посети районната здравноосигурителна
Коментари Харесай

Здравната каса предлага уникален код за достъп до електронните медицински досиета на гражданите

От през днешния ден, 28 август, всеки жител, който посети районната здравноосигурителна каса по какъвто и да е мотив, ще има опцията да получи гратис своя Уникален код за достъп (УКД) до електронното си здравно досие, заяви пресцентърът на Националната здравноосигурителна каса.

С неповторимия код жителите ще могат да ревизират онлайн дали отразените в персоналните им досиета действия фактически са осъществени. Ако установяват разминаване в данните, те могат да подават сигнали до районната или до Националната здравноосигурителна каса.

Контролните органи на институцията ще извършат инспекция, като осведомят и жителя за резултатите от нея. При нужда ще се поправя електронното здравно досие с фактически осъществените в интерес на пациента действия.

За всеки от 7 356 986 български жители е очакван неповторим код, като НЗОК моли да се реализира " деен надзор от страна на жителите върху консумиране на средствата за опазване на здравето " и " чака поддръжката на всички институции в страната за сполучливото реализиране на огромната активност, която й следва ".

С това се слага началото на акция за усилване на публичния надзор върху консумиране на обществения запас, с който Националната здравноосигурителна каса закупува медицински услуги в интерес на пациентите, означават от институцията. Това е идната стъпка и в обновяването на електронната система на опазването на здравето, което стартира с нов уебсайт на НЗОК.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР