От днес (24 март) заработи изнесен офис на Областния координационен

...
От днес (24 март) заработи изнесен офис на Областния координационен
Коментари Харесай

Заработи изнесен офис в Шумен за подкрепа на украински граждани

От през днешния ден (24 март) проработи изнесен офис на Областния координационен център в Шумен за поддръжка на украински жители. Той е самостоятелен на входа на постройката на регионалната администрация в града, оповестиха от пресцентъра й.

Офисът ще бъде отворен всеки работен ден, с работното време на администрацията. На украинските жители, които са пристигнали на територията на региона, ще бъде оказвана поддръжка и подпомагане.

Всеки от тях ще може да получи подробна информация по отношение на опциите за настаняване в района, регистрация, статут на престояване и помощ при реализиране на контакт с други институции. 

Украинските жители ще имат опция да попълнят на място и анкетна карта по отношение на здравословен статус, потребност от здравна помощ и медикаменти, образование на деца, предпочитание за работа.

При усилване на потока от идващи техни сънародници в Шуменско, регионалната администрация, със съдействието на община Шумен, има опция да открие и Център за подкрепяне на украински жители, който ще бъде самостоятелен в залата „ Панайот Волов “ до градския стадион, допълват от пресцентъра на регионалната администрация.      
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР