От днес, 17 юли, на двата прохода в област Стара

...
От днес, 17 юли, на двата прохода в област Стара
Коментари Харесай

Патрули дебнат джамбази на Шипка и Хаинбоаз

От през днешния ден, 17 юли, на двата прохода в област Стара Загора – Шипка и Прохода на републиката, има обезпечени непрекъснати полицейски постове. Те ще правят инспекции, с цел да не се допусне превозването на евентуално рискови или инфектирани животни от Южна към Северна България, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация.

Решението за слагане на постовете на двата прохода на територията на региона е в съгласие с регионалния шеф и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, заяви шефът на Агенцията по сигурност на храните в Стара Загора доктор Дамян Миков.

"Това е за превантивно да защитим и да предотвратим опцията от незаконно прекосяване на хора, търгуващи нелегално с животни от засегнатите области, по този начин наречените "джамбази " да се възползват от обстановката, с цел да вземат тези евтини животни и неизвестно къде да ги прекарат. Това е мярка, която мисля, че ще има резултат ".

В петък, 20 юли, е свикано съвещание на Областната епизоотична комисия в Стара Загора, на което се чака да бъдат разисквани и подхванати и други превантивни ограничения за недопускане на разпространяването на болести измежду животните в региона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР