От днес 12 свещеници в Кипър са отстранени от църковна

...
От днес 12 свещеници в Кипър са отстранени от църковна
Коментари Харесай

Отстраниха 12 неваксинирани свещеници от църковна служба в Кипър

От през днешния ден 12 свещеници в Кипър са отстранени от църковна работа и изпратени в наложителен тримесечен отпуск поради отхвърли им да се имунизират против ковид. Наказанието обгръща и интервала на Великденските празници.

С решението си да сложи под „ църковна карантина ” 12-те духовници архиепископът на Кипър Хрисостомос Втори извърши предизвестието си за строги дейности против неимунизирани свещенослужители, което насочи при започване на януари.

От 123-ма свещеници в архиепископията 27 са били неимунизирани в деня, когато бе оповестено желанието за наказания. От тях 15 са получили нужната доза или са били освободени по медицински аргументи. Останалите 12 ще бъдат изправени пред следствията, защото освен не са се подчинили на главата на Църквата да се имунизират, само че са и убеждавали вярващите да ги последват, уточни архиепископът.

Задължителният тримесечен отпуск включва понижаване на заплатата им и възпиране от присъединяване във всевъзможни църковни обреди.

Предстоятелят на Кипърската черква съобщи, че, в случай че за 3 месеца глобените свещеници не се разкаят и продължат да не съблюдават условията, отстраняването им може да бъде продължено до 6 месеца или да докара до лишаването им от ранг.

Влиятелният 80-годишен архиепископ Хрисостомос Втори е мощен покровител на имунизацията против ковид като „ християнски дълг ” и самият той е с сложена и трета доза ваксина.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР