От десетилетия един от най-известните оперни певци в света Пласидо

...
От десетилетия един от най-известните оперни певци в света Пласидо
Коментари Харесай

Девет жени обвиняват Пласидо Доминго в сексуален тормоз в миналото

От десетилетия един от най-известните оперни артисти в света Пласидо Доминго се е опитвал да ползва напън върху дамите към себе си, употребявайки ситуацията си, а от време на време даже ги е наказвал професионално, в случай че му откажат непосредственост, настояват няколко дами пред " Асошиейтед прес ".

Считан за един от най-великите оперни реализатори на всички времена, Доминго е също по този начин доста почитан диригент и режисьор в операта в Лос Анджелис. Многократният притежател на " Грами " е извънредно почитана фигура, която постоянно е описвана от сътрудниците си като персона с голям сексапил.

На 78 години Доминго продължава да притегля голяма аудитория, концертите му се разпродават и прибавя нови функции към досегашните над 150 в кариерата си, които извършва допълнително от 4000 представления - повече от всеки различен оперен артист в историята.

Няколко души обаче настояват, че Доминго има и една много проблематична линия - нещо, което от дълго време се счита за социална загадка в света на операта.

Осем певици и една танцьорка споделят пред " Асошиейтед прес ", че са били жертви на полов тормоз от родената в Испания оперна звезда през миналите 30 години.

Според една от хипотетичните жертви, Доминго е пъхнал ръката си под полата й, а три други настояват, че той ги е целувал по устните в съблекалня, в хотелска стая и по време на среща за обяд.

" Работен обяд не е нещо необичайно ", споделя една от певиците и добавя: " Някой да се пробва да държи ръката ти по време на работен обяд е необичайно - или да поставя ръката си върху коляното ти е малко необичайно. Той постоянно докосваше по някакъв метод и постоянно целуваше. "

Освен въпросните дами, още половин дузина други настояват, че Доминго ги е карал да се усещат неловко, откакто неведнъж ги е канил на срещи.

" Асошиейтед прес " добавя също по този начин, че провеждайки диалозите с тях, думите им са били доказани от голям брой техни близки и сътрудници. Около 30-ина други певици, танцьорки, оркестрантки, вокални педагожки и администраторки са декларирали, че са били очевидци на неуместно държание от страна на Доминго, както и че той настоятелно е преследвал по-млади дами с очевидно непрофесионални планове.

Певецът не е дал отговор на детайлните въпроси, изпратени му от организацията, само че е пуснал свое изказване. В него той твърди, че обвиняванията от тези неназовани персони, които се отнасят за интервал от 30 години обратно във времето, са " надълбоко разтревожващи и показани по този начин, неточни ".

" И въпреки всичко, мъчително е да схвана, че може да съм разстроил някого или съм предиздвикал някого да се усеща неловко - без значение преди какъв брой време и макар моите най-хубави планове. Вярвам, че всичките ми взаимоотношения и връзки са били по взаимно предпочитание. Хората, които ме познават или са работили с мен, знаят, че не съм някой, който ще нарани, обиди или смути другиго съзнателно. "

Доминго разяснява още, че осъзнава по какъв начин " разпоредбите и стандартите, съгласно които сме - и би трябвало да бъдем - съдени през днешния ден са доста разнообразни от тези, които бяха в предишното ". Певецът акцентира още, че се счита за блажен за това, че кариерата му в операта обгръща над 50 години, както и че счита да продължи да се придържа към най-високите стандарти.

Седем от деветте неназовани персони настояват още, че поради отхвърли им на натиска от страна на Доминго се е отразил по-късно и на таман започващата им по това време кариера. Повече от тях приказват за интервала, когато са били на към 20 години и таман са си проправяли път в оперните среди.

Някои от тях споделят, че функции, които Доминго им е обещавал, по този начин и не са били осъществени, а други, въпреки и да са траяли работата си с разнообразни компании, в никакъв случай повече не са били наемани да работят още веднъж с него.

Единствената жена, която се е съгласна името й да бъде употребявано, е Патрисия Вулф, мецосопрано, работила с Доминго в операта във Вашингтон. Другите са поискали анонимност по разнообразни аргументи: тъй като към момента работят в сферата или тъй като се тормозят от обществени нападки и оскърбление.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР