От Демократична България предупредиха, че ще сезират Конституционния съд за

...
От Демократична България предупредиха, че ще сезират Конституционния съд за
Коментари Харесай

НОВА ИНОФРМАЦИЯ: Демократична България ще сезира Конституционния съд заради Изборния кодекс

От " Демократична България " предизвестиха, че ще сезират Конституционния съд за част от текстовете в ИК. От ГЕРБ дадоха отговор, че в измененията няма нищо противоконституционно.

Това стана откакто Народното събрание отхвърли ветото на президента Румен Радев, наложено върху измененията в Изборния кодекс. Това се случи с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, които събраха 125 гласа против 101 в поддръжка на претекстовете на президента.

От Политическа партия, Възраждане и Демократична България ги упрекнаха в " политическо двуличие, скрит план против честността на вота и удар върху демокрацията ". Съпредседателят на Политическа партия Асен Василев съобщи:

„ Целият този цирк беше разигран от Меси-то от Банкя, с цел да може да оплете Българската социалистическа партия в интриги и да саботира действието на този парламент и опцията за образуване на държавно управление. Кажете си истината - че желаете, дружно с Меси-то от Банкя да подправите идващите локални избори, да вкарате конспирация в Народното събрание и по тази причина организирате целия този цирк “.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ упрекна съперниците си в „ демагогстване “:

„ Демагогствате, от една страна, да пишете, че гласуването е наложително, а, въпреки това - да се гордеете че ограничавате жителите да могат да гласоподават с ограничавания, които не са планувани в Конституцията “.

Борисолав Гуцанов от Българска социалистическа партия пък упрекна съперниците на партията в двойни стандарти:

„ Защо президентът наложи несъгласие на този закон, по някой негови параграфи и то прекомерно необичайно, а не наложи несъгласие на даването на оръжие за Украйна и по какъв начин по този начин имаме двойни аршини както в президентството, по този начин и във вашата политическа партия “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР