От държавните училища в Луизиана вече се изисква да показват „In God We Trust“ във всички класни стаи

...
Всички държавни училища в Луизиана вече са задължени да показват
Коментари Харесай

Всички държавни училища в Луизиана вече са задължени да показват националното мото „В Бог, ние вярваме“ в класните стаи, съгласно нов закон, който влезе в сила на 1 август.

Законът, известен като HB8, който беше официално подписан от губернатора Джон Бел Едуардс през юни, гласи, че всяка класна стая трябва да има „минимално изискване за хартиен знак“ с религиозното мото.

Авторът на законопроекта, щатският представител Доди Хортън, каза пред филиала на CNN WVUE: „Той изобщо не проповядва определена религия, но със сигурност признава по-висша сила.“

Въпреки че мотото „В Бог вярваме“ не се позовава на нито една религия, критиците на закона се опасяват, че той допълнително ще размие линиите, разделящи църквата и държавата, което следва модел, наблюдаван в южните законодателни органи през последните години.

„Наше убеждение е, че родителите, а не училищните служители, трябва да носят отговорност за оформянето на религиозното образование на децата си“, каза стратегът за застъпничество на ACLU от Луизиана А’Ния Робинсън.

Предишният закон, приет през май 2018 г., гласеше, че всяко училище трябва да има надпис „В Бога, на който вярваме“ в сградата.

„Това е положително послание в този свят, което хвърля толкова много негативни неща върху нашите деца“, каза Хортън пред WVUE.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР